Töltött paprika II
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
mártáshoz
- 10 kis doboz paradicsompüré
- 2 evőkanál cukor
- 2.5 l víz
- ahány liter, annyi kiskanál só
rántáshoz
- olaj
- 5 fakanálnyi liszt
- fél liter hideg víz
töltelékhez
- 1 kg hús ledarálva
- 0.5 kg főtt rizs
- 2 tojás
- 2 mokkáskanál só
- kis őrölt bors
- kevés zöldpetrezselyem (összevagdalva)
Elkészítés
A mártásokhoz valót egy nagy edényben, egy másikban a töltelékhez valót összekeverjük. Vigyázzunk, a rizs ne legyen túl forró, hagyjuk, hogy legalább langyosra kihűljön. A mártást felteszem közepes tűzön főni, miután a töltelékből kis gombócokat formáltunk és paprikába is töltöttünk, a mártásba beleteszem. Kb. 40 percig főzöm. Kiveszem a gombócokat és a paprikákat az edényből. Egy külön edényben olajat melegítek. Miután forró, a lisztet beleteszem. Miután világosbarna, fél liter hideg vizet öntünk bele, majd a rántásba keverjük. Megvárjuk, amíg egy picit besűrűsödik.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.